Mer Samos

Vi valde Samos utifrån dess läge. Mer söderut än vår favorit Skopelos. Detta utifrån att vi haft otur med vädret på Skopelos. Samos gav oss, efter en darrig inledning, en härlig vecka vädermässigt. Vi bodde i Fritidsresors utbuds minsta by, Votsalakia. Också det ett medvetet val, vi var ute efter lata dagar vid stranden. Frågar du den inbitne Samosresenären så är Votsalakia inget bra val. En uppbyggd by där allt kretsar kring turism och där den genuina känslan saknas. Nu har vi ju inte varit på just Samos innan och har därför inget att jämföra med. Visst är det en liten by, nu i september nästan löjligt sömnig. Känsla eller ej men vi har ätit den bästa maten vi ätit i Grekland den här veckan. Många trevliga tavernor med goda grekiska rätter till bra priser. Bröd (inte bara det vanliga som man alltid får utan vi beställde bröd med olivolja och oregano, grillat i ugnen), tsatziki, två huvudrätter och 1/2 liter vin för 20 euro. Flera kvällar tillbringades på favoriten Vrosy.
samos9

Byn är lång, tack vare att den är uppbyggd kring den 3 km långa stranden. Samos högsta berg ger en vacker och dramatisk inramning. Nedanstående bild är tagen i den östliga änden och Votsalakia och stranden ligger bortåt i bilden.
samos8

Tack vare byns läge vid stranden ligger många av tavernorna just på stranden och erbjuder en vacker bakgrund till den grekiska salladslunchen.
samos7

Hotellet låg lugnt i en olivlund och lägenheten var mycket bra. Vi tyckte det var toppenbra att göra frukosten själva. Honung och yoghurt, färskt bröd, goda söta frukter och juice och kaffe. Vid den tid man själv önskar. Och så länge man själv önskar. Utomhus på balkongen.
samos10

Summa summarum så har vi haft en jättebra vecka. Som det känns nu så kommer vi inte åka tillbaka till Samos. Å andra sidan har vi sannolikt inte gjort Samos rättvisa då vi endast sett lilla Votsalakia. Många vittnar om att det är mycket trevlig ö. Extra plus i kanten för den extremt goda maten. Just nu planerar vi för två veckor på Skopelos och Skiathos till sommaren.

Annonser

~ av bredablick på 30 september, 2008.

2 svar to “Mer Samos”

  1. Åh tack. Alltid roligt att höra från någon som varit där på riktigt än att läsa i katalogen/nätet om vad som kan vara bra.
    Med alla dessa bilder så känns det dessutom som om även vi varit där :)
    Det låter som en bra plan ni har inför nästa år!

  2. Man får en väldig lust att resa när man ser alla dessa härliga bilder. Har själv aldrig varit i Grekland, men man blir ju helt klart sugen när man hör hur ni har haft det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: